Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με το chili powder και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό μέχρι το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα, το κύμινο, τη ζάχαρη, το νερό με το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.