Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο.
Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μπάλα ζύμης. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει, κόβουμε με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες και τα βάζουμε στο καυτό λάδι. Τα churros είναι έτοιμα μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε σε λίγο χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά.