Σε ένα μπολ ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με το sour cream, την πιπεριά και το κύμινο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο ενώ προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει. Μοιράζουμε τη γέμιση σε 10 τορτίγιες και τις τυλίγουμε ρολό. Βάζουμε λίγη σάλτσα στο πυρέξ για να καλύψει τον πάτο και τοποθετείτε τις τορτίγιες. Τις σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20-25 λεπτά.