Προσωρινά μη διαθέσιμο λόγο Covid-19

Κάτι νέο έρχεται αποκλειστικά στα τραπέζια των Amigos...

Τώρα, το αγαπημένο σου Guacamole φτιάχνεται μπροστά σου!
Οι Amigos έρχονται στο τραπέζι σου και δημιουργούν την αυθεντική παρασκευή του πιο διάσημου μεξικάνικου dip, μέσα σε παραδοσιακά ηφαιστειογενή σκεύη molcajete. Εσύ έχεις μόνο να το παραγγείλεις και να το απολαύσεις!

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στα Amigos Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας, από τις 18:30.

Όμως τι είναι το guacamole;
Η ονομασία "guacamole" είναι μια σύνθετη λέξη που αποτελείται από τις λέξεις "ahuacatl" + "molli" της διαλέκτου náhuatl. Η πρώτη λέξη είναι αντίστοιχη της αρχαίας λέξης "aguacate" που σημαίνει "αβοκάντο" ενώ το "mole" σημαίνει "μείγμα".

Η ιστορία του guacamole ξεκινά από την εποχή των Αζτέκων. Σύμφωνα, με την μυθολογία τους, ο ίδιος ο θεός Quetzalcoatl χάρισε τη συνταγή στους Toltecas.

Το guacamole εκτός από νόστιμο είναι και εξαιρετικά θρεπτικό μιας και το βασικό του συστατικό είναι το αβοκάντο, ένα πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά φρούτο. Το αβοκάντο περιέχει περίπου 20 βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων είναι το φυλλικό οξύ και μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β!

Τέλος, στο Μεξικό το guacamole φτιάχνεται σε ένα γουδί από βασάλτη, το molcajete, ενώ το μυστικό της επιτυχίας για μια ωμή παρασκευή όπως το guacamole βρίσκεται στα φρέσκα και ώριμα υλικά. Όπως ακριβώς δηλαδή θα το απολαύσεις σε ένα από τα μεξικάνικα εστιατόρια Amigos. Γιατί εδώ τρώμε σαν Μεξικάνοι, ζούμε σαν Μεξικάνοι!

Αν θες να φτιάξεις το δικό σου guacamole, δες την παραδοσιακή συνταγή των Amigos εδώ.