Enchiladas

To enchiladas είναι ένα καθημερινό μεξικάνικο φαγητό που προτιμούν ιδιαίτερα στις γιορτές.

Υλικά

1 κοτόπουλο ψημένο

10 τορτίγιες

200γρ sour cream ή γιαούρτι

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι κύμινο

1 ποτήρι τυρί τσένταρ τριμμένο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτιά ντοματάκια αποφλοιωμένα

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με το sour cream, την πιπεριά και το κύμινο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο ενώ προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει. Μοιράζουμε τη γέμιση σε 10 τορτίγιες και τις τυλίγουμε ρολό. Βάζουμε λίγη σάλτσα στο πυρέξ για να καλύψει τον πάτο και τοποθετείτε τις τορτίγιες. Τις σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20-25 λεπτά.